Programare BadUSB

Un „BadUSB” este un tip de dispozitiv de stocare USB care a fost modificat sau programat in mod malitios pentru a exploata dispozitivul in care acesta a fost introdus. Prin intermediul acestui curs vom invata cum putem programa BadUSB-ul pentru a lansa diferite atacuri creative, dar totodata si cum ne putem proteja impotriva acestora.

Durată

Self-paced

Dificultate

Începător

Condiții Participare

Acesta este un curs cu dificultate de începător, prin urmare, doar abilități de utilizare a calculatorului și Internetului sunt necesare pentru a participa.

Totodata, instrumentele și software-ul folosite pe parcursul sesiunii de curs sunt open-source sau gratuite, disponibile fără licența pentru oricine.

Deprinderi acumulate în urma finalizării cursului

  • Cunostinte de programare a unui BadUSB
  • Abilități de protejare impotriva BadUSB-urilor

Instructor: Cristian Cornea

 

 

Cristian are o expertiză largă și variată, de la Web Application Penetration Testing până la Cloud Security Audits. Certificat cu diplome de renume precum OSCE, OSED, OSWE, CREST CRT, OSEP, OSCP, CEH, CompTIA PenTest+, ECIH, CPTC, plus altele. Recunoscut pentru raportarea de vulnerabilități în mod etic de multe organizații importante, precum Pentagon, Sony, AT&T, General Motors, Adobe, Posta Elvețiană, și multe altele.

 

Cristian a fost trainer pentru multiple instituții guvernamentale și private la nivel internațional, precum Unități Militare din Polonia, U.S. Army, Entități Guvernamentale din Slovenia, și multe altele.

 

Totodată, Cristian a prezentat în cadrul multiplelor conferințe recunoscute global în industria securității cibernetice. Câteva example sunt: BSides, Cyber Security Congress Barcelona, DefCamp, HEK Slovenia, HackTheZone, RSTCon.

Detalii

Tarif Participare

N/A (va fi comunicat)

Format

Cursurile vor fi disponibile exclusiv online, sub formă de videoclipuri, permițând participanților să le parcurgă în propriul ritm (self-paced). Vor fi organizate webinare cu instructorul pentru a aprofunda cunoștințele acumulate în urma vizualizării videoclipurilor.

Programa

  1. MODUL TEORETIC: Introducere în BadUSB
  2. MODUL PRACTIC: Programare BadUSB
  3. MODUL PRACTIC: Tehnici de evaziune a detectiei folosind BadUSB
  4. MODUL PRACTIC & TEORETIC: Metode de livrare a BadUSB-ului
  5. MODUL PRACTIC: Instrumente si metode de protectie