Primii Pași în Securitate Cibernetică

Pentru a putea apăra/ataca un sistem, ar trebui prima dată să știi cum funcționează acesta. Pornind de la această idee, am dezvoltat un curs care să acopere conceptele de bază din mediul I.T.: Rețelistică, Hardware, Programare, Criptografie și triada CIA.

Durată

8 ore

Dificultate

începător

Condiții Participare

Acesta este un curs cu dificultate de începător, prin urmare, doar abilități de utilizare a calculatorului și Internetului sunt necesare pentru a participa.

Totodată, instrumentele și software-ul folosite pe parcursul sesiunii de curs sunt open-source sau gratuite, disponibile fără licență pentru oricine.

Deprinderi acumulate în urma finalizării cursului

  • Cunoștințe despre concepte de bază din rețelistica calculatoarelor
  • Cunoștințe despre concepte de bază din programare
  • Cunoștințe despre concepte de bază din hardware
  • Cunoștințe despre concepte de bază din criptografie
  • Cunoștințe despre triada CIA

Instructor: Andrei Ștefănescu

Andrei are o experiență de peste 20 de ani în IT. Și-a început cariera ca administrator de sistem într-o televiziune. Cerințele variate i-au permis să interacționeze cu domeniul IT în fiecare ramură relevantă.

 

Experiența sa a crescut în zona de hardware, networking, dezvoltare de software, baze de date, administrare de calculatoare cu sistem de operare Windows (Server și Workstation), Linux, OSX.

 

Cu trecerea timpului, Andrei a ocupat diverse poziții cheie (Team leader, IT manager), având posibilitatea să antreneze și să coordoneze zeci de tineri dornici să evolueze în domeniul IT.
În momentul în care securitatea cibernetică a devenit o ramură independentă, recunoscută de industrie, Andrei și-a concentrat energia către această direcție, ajungând în poziția de consultant în probleme de securitate cibernetică pentru diverse entități publice și private.

 

În timpul activității de consultant, Andrei a avut posibilitatea să efectueze peste 200 de teste de penetrare (atât la nivel de aplicație cât și la nivel de infrastructură). De asemenea s-a aflat de suficiente ori în postura de consultant chemat să ajute la oprirea / analiza unui atac informatic. Pe langă activitatea de Red/Blue team desfășurată, Andrei a fost speaker / coordonator în cadrul unor workshop-uri (unele cu peste 100 de participanți) care se adresau echipelor de dezvoltatori, pentru a-i ajuta pe aceștia să își îmbunătățească modul de lucru.

Detalii

Tarif Participare: 450 RON

În cadrul cursului, fiecare participant va dispune de un calculator, laborator virtual, caiete și instrumente de scris.

Mancare, apă, sucuri, cafea și snacks-uri vor fi puse la dispoziție de către organizatori.

DATE DISPONIBILE PENTRU CURSURI

27 Aprilie 2024 – București

10 August 2024 – Cluj Napoca

Programa

  1. MODUL TEORETIC: Introducere în concepte Hardware
  2. MODUL TEORETIC: Introducere în concepte de Rețelistică
  3. MODUL TEORETIC: Introducere în concepte de Programare
  4. MODUL TEORETIC: Introducere în concepte de Criptografie
  5. MODUL TEORETIC: Triada CIA